Kundcase

Här presenterar vi några av våra viktigaste samarbeten.

fullsizeoutput_da

Lärarförbundet: Uppdrag ombud

Arbetsplatsombuden, som utgörs av 12 000 ombud och 9 000 skyddsombud, är en viktig målgrupp för Lärarförbundet. För att stötta dem i deras uppdrag behövde Lärarförbundet relevant, uppdaterad utbildning och material som är lättillgängligt, når alla ombud och skapar engagemang på arbetsplatsen. Contento Wassum Academy blev Lärarförbundets samarbetspartner i uppdraget att hitta en lösning.

Läs mer...

fullsizeoutput_ca

Teknikcollege: Handledarutbildning

År 2015 tog Teknikcollege och Contento Wassum Academy fram en nationell branschspecifik handledarutbildning av hög industrirelevans, med målet att ge alla handledare inom Teknikcollege samma grundläggande förutsättningar samt att stärka arbetet med handledarskap. Lösningen blev unik och mycket uppskattad, och riktar sig till dem som handleder elever från en Teknikcollegecertifierad utbildning.

Klicka här för att läsa mer om hur denna lösning såg ut.

fullsizeoutput_a8

ÅKU 2018

En av våra mest omtyckta utbildningar är ÅKU, som riktar sig till landets alla licenshavare inom Bank och Finans. Den är också en av våra mest genomtänkta och prisbelönta produktioner. Det hela startade för sju år sedan, och sen dess har vi antingen vunnit eller blivit nominerade vid Swedish Learning Award varje år med just den här produktionen.

Är du nyfiken på vårt framgångskoncept? Klicka här för att läsa mer.

screen-shot-2018-05-24-at-10-41-10

Swedbank

I september 2016, startade vi ett utbildningsprojekt tillsammans med Swedbank för att uppdatera deras rådgivare i rekordfart. I första steget handlar det om 160 telefonrådgivare och annan rådgivande personal med licensieringskrav. Målet med satsningen är att merparten av medarbetarna ska klara av SwedSecs licensieringstest vid det första försöket.

Läs mer...

fullsizeoutput_d0

SFM och InsureEd

Svenska Försäkringsförmedlares Förening (SFM) har gett oss i uppdrag att bygga upp och drifta InsureEd: deras utbildningsportal för alla medlemmar. I portalen lägger vi upp testförberedande utbildningar inför Insuresecs licensieringstester. Här finns också de årliga kunskapsuppdateringar som krävs för att hålla hela förmedlarkåren uppdaterad och licensierad.

Läs mer...

fo%cc%88rsa%cc%88kringskunskap_1

Bolånelicensen

Tänk dig en heterogen målgrupp på drygt 12 000 bolånerådgivare som plötsligt ska leva upp till SwedSecs nya kunskapskrav. Och tänk dig att kraven beskriver tre mycket omfattande och komplexa ämnesområden där det saknas etablerade utbildningar och kurslitteratur. Då har du förutsättningarna inför en av våra största utmaningar hittills – Bolånelicensen.

Läs mer här.

fullsizeoutput_ce

Skolverket: Valideringsarbete i teori och praktik – en introduktion

Validering är en process som går ut på att värdera och ge erkännande åt vad människor lärt sig – oavsett var, när och hur detta lärande har skett. Det kan vara ett effektfullt och resurssmart verktyg för att ta tillvara kompetens, och snabbare hjälpa människor ut på arbetsmarknaden. Under våren 2017 samarbetade vi på ContentoWassum Academy med Skolverket för att utveckla en grundläggande utbildning om validering.

Klicka här för att ta del av vår lösning.

Teamet på Contento Wassum har jobba bakom kulisserna med att uppdatera våra befintliga standardutbildningar. Vi har också producerat flera nya standardutbildningar och levererar allt som allt 20 uppdaterade och nyutvecklade e-utbildningar.

De senaste åren har ”gamification” varit ett populärt begrepp inom e-utbildningskretsar. Det har blivit trendigt att lägga till spelbaserade inslag i sina kurser: belöningar för avklarade moment, poängsamling med topplista, tydlig visualisering av framsteg och liknande. I den här artikeln ska vi dock inte fokusera på gamification utan lägga krutet på en annan trend: storytelling.

21 augusti, 2018

E-utbildningens historia

Idag utgör det en miljardindustri ‒ som fortsätter växa. Så, hur började det? Hur har industrin utvecklats, och hur ser den ut idag? I den här artikeln ger två av CWA:s manusförfattare svar på dessa frågor.

Att vara manusförfattare är aldrig ett ensidigt arbete. Projekten vi jobbar med på Contento Wassum handlar om vitt åtskilda saker och kunderna har varierande önskemål och behov. Samtidigt bär vi vår titel i egenskap av experter vilket antyder att vi alltid vet precis hur vi ska producera ett per definition bra manus. Frågan är hur denna definition ser ut; finns den ens formulerad?

Vad har mindfulness med företagsutbildning att göra? Sambandet mellan mindfulness och utbildning bygger på våra hjärnor och sinnestillstånd.

Det flippade klassrummet (the flipped classroom) är en blandundervisning med stark tonvikt på digitala verktyg.

ÅKU 2018 är här! Varierad och interaktiv e-learning! Redan i dag kan du anmäla dig till den version av årets ÅKU som passar din yrkesroll, baserat på kraven från SwedSec!

Vår självstudieutbildning för SwedSecs licensieringstest är nu uppaterad, den är tillgänglig som webinar på engelska och höstens första kurstillfällen är redan släppta. Om du arbetar som analytiker, värdepappersmäklare, fondförvaltare eller liknande har du nu ett gyllene tillfälle att förbereda dig inför testet.