Om oss

Vilka är vi?

ContentoWassum Academy AB är en marknadsledande lärandebyrå inom bank, finans och försäkring i Norden med mer än 19 års erfarenhet.

Vi arbetar också med internationella projekt på flera olika språk, och är verksamma inom flera olika affärsområden, till exempel har vi producerat flera vinnande utbildningar för Skolverket. Som ledande inom området skapar vi optimala lösningar för e-learning kopplade till olika företag och branscher så att de anställda kan hålla sig uppdaterade med reviderade lagar och föreskrifter som påverkar den dagliga verksamheten.

Eftersom alla företag är unika, väljer vi specifika kombinationer av webb-baserade och lärarledda utbildningar. Detta för att skapa flexibla utbildningsprogram som förser kunder och anställda med den senaste kunskapen inom deras bransch, så att de hela tiden kan ligga i framkant med relevant kompetens.

Vilka är fördelarna med e-learning?
– Den kan göra din internutbildning tidseffektiv
– Den kan spara pengar åt företaget, som istället kan användas på annat håll
– Den kan maximera och bibehålla kompetens vilket resulterar i fler anställda med nyckelkompetenser
– Den kan öka produktiviteten

Dessutom erbjuder vi breda utbildningar inom bank, finans och försäkring: våra standardutbildningar består av cirka 20 titlar inom områden som familjerätt, penningtvätt och pensionssparande. Klicka här för att se en lista över våra senaste tillgängliga utbildningar.

Prisbelönta metoder

Vårt sätt att producera och använda e-utbildningar har en erkänt hög kvalitet och kapacitet. Det främsta beviset för det är att vi återkommande får mycket positiva omdömen av våra kunder. Men också genom att vi har vunnit många priser både i Sverige och internationellt, där vi är erkända som en av de främsta aktörerna inom vårt område.

Teamet

Teamet hos ContentoWassum Academy AB är hjärtat i vårt prisbelönta företag. I dag har vi mer än 30 erfarna anställda och 10 specialister i konsultuppdrag som arbetar tillsammans för att skapa effektiva utbildningar som hjälper människor och företag att växa.
Att förstå kundernas och företagens utmaningar är avgörande för oss, och vi arbetar inhouse för att kunna leverera utbildning med hög kvalitet som gör skillnad för banker, finanser, försäkring och utbildning.

Ägare

Vi ägs av Wassum Investment Network AB och Grimaldi Industri AB. Wassum-gruppen har sin grund i analys av kapitalförvaltning och pensioner och fungerar som partner till banker, försäkringsbolag och pensionsinstitut på den nordiska marknaden. Företagsgruppen har drygt 70 anställda och omsätter cirka 100 Mkr.

Grimaldi Industri AB är en familjeägd koncern som ägs och leds av Salvatore Grimaldi. I koncernen ingår bland annat Cycleurope med varumärken som Crescent, Bianchi och Monark, men också industriföretag som Karlsson Spools, 3nine och Plockmatic International. Totalt har Grimaldi Industri AB 1 700 anställda världen över och en omsättning på över 300 miljoner euro.

För mer information om de kurser vi erbjuder, eller om du vill komma i kontakt med någon som kan hjälpa dig att utveckla en utbildning för ditt företag, vänligen maila info@contentowassum.se.

21 maj, 2019

Ny medarbetare

Vi välkomnar Henrik Ax i rollen som ny projektledare hos Team Contento.

Vi är stolta över vårt utökade samarbete med SFM (Svenska Försäkringsförmedlares Förening). Tillsammans utvecklar vi nu flera omfattande utbildningspaket inom både liv- och sakförsäkring.

Nu erbjuder vi ett komplement till vår e-utbildning Bolånelicensen, som är baserad på SwedSecs kunskapkrav för bolånehandläggare.

ÅKU 2019 är effektivt disponerad och ger ett maximalt lärande på begränsad tid.

Så här i årets slutskede har vi tagit fram statistik för våra utbildningar. Det var inga dåliga siffror vi hittade!

Läs mer...

15 november, 2018

Ny hemsida lanseras snart …

Vårt team arbetar nu med att uppdatera Contentos varumärkesprofil för att visuellt representera var vi är idag som digitalt företag. Det här är vad du har att se fram emot.

Helt kort om vad vi pysslar med just nu.

I januari 2019 fusioneras Contento Wassum Academy och Learnify AB.