Om oss

Vilka är vi?

ContentoWassum Academy AB är en marknadsledande lärandebyrå inom bank, finans och försäkring i Norden med mer än 19 års erfarenhet.

Vi arbetar också med internationella projekt på flera olika språk, och är verksamma inom flera olika affärsområden, till exempel har vi producerat flera vinnande utbildningar för Skolverket. Som ledande inom området skapar vi optimala lösningar för e-learning kopplade till olika företag och branscher så att de anställda kan hålla sig uppdaterade med reviderade lagar och föreskrifter som påverkar den dagliga verksamheten.

Eftersom alla företag är unika, väljer vi specifika kombinationer av webb-baserade och lärarledda utbildningar. Detta för att skapa flexibla utbildningsprogram som förser kunder och anställda med den senaste kunskapen inom deras bransch, så att de hela tiden kan ligga i framkant med relevant kompetens.

Vilka är fördelarna med e-learning?
– Den kan göra din internutbildning tidseffektiv
– Den kan spara pengar åt företaget, som istället kan användas på annat håll
– Den kan maximera och bibehålla kompetens vilket resulterar i fler anställda med nyckelkompetenser
– Den kan öka produktiviteten

Dessutom erbjuder vi breda utbildningar inom bank, finans och försäkring: våra standardutbildningar består av cirka 20 titlar inom områden som familjerätt, penningtvätt och pensionssparande. Klicka här för att se en lista över våra senaste tillgängliga utbildningar.

Prisbelönta metoder

Vårt sätt att producera och använda e-utbildningar har en erkänt hög kvalitet och kapacitet. Det främsta beviset för det är att vi återkommande får mycket positiva omdömen av våra kunder. Men också genom att vi har vunnit många priser både i Sverige och internationellt, där vi är erkända som en av de främsta aktörerna inom vårt område.

Teamet

Teamet hos ContentoWassum Academy AB är hjärtat i vårt prisbelönta företag. I dag har vi mer än 30 erfarna anställda och 10 specialister i konsultuppdrag som arbetar tillsammans för att skapa effektiva utbildningar som hjälper människor och företag att växa.
Att förstå kundernas och företagens utmaningar är avgörande för oss, och vi arbetar inhouse för att kunna leverera utbildning med hög kvalitet som gör skillnad för banker, finanser, försäkring och utbildning.

Ägare

Vi ägs av Wassum Investment Network AB och Grimaldi Industri AB. Wassum-gruppen har sin grund i analys av kapitalförvaltning och pensioner och fungerar som partner till banker, försäkringsbolag och pensionsinstitut på den nordiska marknaden. Företagsgruppen har drygt 70 anställda och omsätter cirka 100 Mkr.

Grimaldi Industri AB är en familjeägd koncern som ägs och leds av Salvatore Grimaldi. I koncernen ingår bland annat Cycleurope med varumärken som Crescent, Bianchi och Monark, men också industriföretag som Karlsson Spools, 3nine och Plockmatic International. Totalt har Grimaldi Industri AB 1 700 anställda världen över och en omsättning på över 300 miljoner euro.

För mer information om de kurser vi erbjuder, eller om du vill komma i kontakt med någon som kan hjälpa dig att utveckla en utbildning för ditt företag, vänligen maila info@contentowassum.se.

Teamet på Contento Wassum har jobba bakom kulisserna med att uppdatera våra befintliga standardutbildningar. Vi har också producerat flera nya standardutbildningar och levererar allt som allt 20 uppdaterade och nyutvecklade e-utbildningar.

De senaste åren har ”gamification” varit ett populärt begrepp inom e-utbildningskretsar. Det har blivit trendigt att lägga till spelbaserade inslag i sina kurser: belöningar för avklarade moment, poängsamling med topplista, tydlig visualisering av framsteg och liknande. I den här artikeln ska vi dock inte fokusera på gamification utan lägga krutet på en annan trend: storytelling.

21 augusti, 2018

E-utbildningens historia

Idag utgör det en miljardindustri ‒ som fortsätter växa. Så, hur började det? Hur har industrin utvecklats, och hur ser den ut idag? I den här artikeln ger två av CWA:s manusförfattare svar på dessa frågor.

Att vara manusförfattare är aldrig ett ensidigt arbete. Projekten vi jobbar med på Contento Wassum handlar om vitt åtskilda saker och kunderna har varierande önskemål och behov. Samtidigt bär vi vår titel i egenskap av experter vilket antyder att vi alltid vet precis hur vi ska producera ett per definition bra manus. Frågan är hur denna definition ser ut; finns den ens formulerad?

Vad har mindfulness med företagsutbildning att göra? Sambandet mellan mindfulness och utbildning bygger på våra hjärnor och sinnestillstånd.

Det flippade klassrummet (the flipped classroom) är en blandundervisning med stark tonvikt på digitala verktyg.

ÅKU 2018 är här! Varierad och interaktiv e-learning! Redan i dag kan du anmäla dig till den version av årets ÅKU som passar din yrkesroll, baserat på kraven från SwedSec!

Vår självstudieutbildning för SwedSecs licensieringstest är nu uppaterad, den är tillgänglig som webinar på engelska och höstens första kurstillfällen är redan släppta. Om du arbetar som analytiker, värdepappersmäklare, fondförvaltare eller liknande har du nu ett gyllene tillfälle att förbereda dig inför testet.