Om oss

Vår verksamhet

Vi är en marknadsledande lärandebyrå inom Bank, Finans och Försäkring i Norden. Vi är också verksamma inom andra affärsområden och arbetar internationellt i projekt med leveranser på många olika språk.

Som professionell partner till våra kunder  stöttar dem vid omvärldsförändringar. Ofta handlar det om tusentals medarbetare som behöver kunskap om hur nya lagar och regelverk påverkar den dagliga verksamheten. Då hjälper vi till att utveckla optimala utbildningslösningar, ofta i form av e-utbildningar.

Vid större insatser väljer vi rätt mix av webbaserad och lärarledd utbildning och skapar smarta och smidiga utbildningsprogram. Vi gör vårt yttersta för att se till att satsningen träffar rätt, så att kunderna kan nå upp till sina affärsmål.

Vi riktar även in oss på andra affärsområden än just Bank, Finans och Försäkring. Ett exempel på det är Skolverket, där vi tagit fram flera mycket uppskattade produktioner. Inte minst en prisbelönt e-utbildning för handledare.

Dessutom erbjuder vi branschgemensamma utbildningar inom Bank, Finans och Försäkring: våra standardproduktioner som består av ett 20-tal titlar och handlar om exempelvis familjejuridik, penningtvätt och pensionssparande. Gå gärna in på fliken Utbildningar för att läsa mer.

Prisbelönta metoder

Vårt sätt att producera och använda e-utbildningar har en erkänt hög kvalitet och kapacitet. Det främsta beviset för det är att vi återkommande får mycket positiva omdömen av våra kunder. Men också genom att vi har vunnit många priser både i Sverige och internationellt, där vi är erkända som en av de främsta aktörerna inom vårt område.

Medarbetare

Vår verksamhet växer i snabb takt, och idag är vi drygt 30 anställda medarbetare och ett tiotal heltidsengagerade underkonsulter. Vi är alla genuint intresserade av att skapa resultat, och drivs av att hjälpa människor och företag att utvecklas.

Vi är förändringskonsulter med ämneskompetens inom Bank, Finans och Försäkring. Vi producerar inhouse, vilket ger både snabba och högkvalitativa leveranser.

Vi vill och vi kan förstå våra kunders utmaningar. I vår roll som partner vågar vi föreslå det vi verkligen tror gör skillnad. Vi ifrågasätter också det vi tror leder fel, så att vi hamnar rätt och projektet ger ett så bra resultat som möjligt. Det är det som skiljer oss från att vara en vanlig utbildningsleverantör.

Ägare

Vi ägs av Wassum Investment Network AB och Grimaldi Industri AB. Wassum-gruppen har sin grund i analys av kapitalförvaltning och pensioner och fungerar som partner till banker, försäkringsbolag och pensionsinstitut på den nordiska marknaden. Företagsgruppen har drygt 70 anställda och omsätter cirka 100 Mkr.

Grimaldi Industri AB är en familjeägd koncern som ägs och leds av Salvatore Grimaldi. I koncernen ingår bland annat Cycleurope med varumärken som Crescent, Bianchi och Monark, men också industriföretag som Karlsson Spools, 3nine och Plockmatic International. Totalt har Grimaldi Industri AB 1 700 anställda världen över och en omsättning på över 300 miljoner euro.

16 juni, 2017

Kravfyllt yrke

Vilka lagkrav ställs på en försäkringsförmedlare? Och vad innebär god försäkringsförmedlingssed? Det förklarar vi i vår uppdaterade e-utbildning Försäkringsförmedlarens roll och ansvar.

16 juni, 2017

PUL ersätts av GDPR

Är medarbetarna redo för den nya dataskydds-
förordningen?

Snart ersätts PUL av GDPR (The General Data Protection Regulation). Och det företag som då misslyckas med att hantera personuppgifter korrekt riskerar höga böter eller andra sanktioner.

Snart träder en ny och mer omfattande penningtvättslag ikraft. Den bygger på EU:s fjärde penningtvättsdirektiv och börjar att gälla under hösten 2017. Nyheterna i lagen ställer krav på anpassningar av interna regler och processer hos banker och finansiella företag. Det innebär också att många medarbetare behöver uppdatera sig.

16 juni, 2017

ÅKU 2017 är här!

Anställda inom bank och finans ska precis som vanligt uppdatera sina kunskaper enligt Swedsecs kunskapskav. Årets ÅKU underlättar upp-
dateringen så att medarbetarna effektivt kan möta kunskapskraven.

13 juni, 2017

Direktivet IDD

Nya finansmarknadsdirektiv ökar behovet av utbildning! Ett exempel på det är IDD (Insurande Distribution Directive) som ska införas senast den 23 februari 2018. Enligt direktivet ska försäkrings-
förmedlarna utbilda sina rådgivare motsvarande 15 utbildningstimmar under året.

Vem får ge råd till kunderna? Jo, nu finns det nya riktlinjer för för personal som tillhandahåller investeringsprodukter och -tjänster. Riktlinjerna är utfärdade av Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA), utifrån MiFID II, och anger hur medarbetarna får agera i olika kundsituationer.

Nu står ytterligare utbildning inom bolån på programmet. Förutom Bolånelicensen som innebär massiva utbildningsinsatser, så ska branschen säkra upp att vissa rådgivare lever upp till kunskapskraven inom området ”Värdering av konsumenters bostäder”.