Våra utbildningar

Vår utbildningslokal ligger i Sturegallerian mitt i centrala Stockholm. Du hittar oss enkelt i gallerian genom att gå till hisshall 4C vid Gateau och ta hissen till nionde våningen.

Alla våra kursdagar pågår från 9:00 till 16:30. Lunch äter vi på fina Videgård i Sturegallerian.

insuresec-kunskapsuppdatering-sak-2019

InsureSec – Kunskapsuppdatering Sak 2019

I år produceras utbildningen tillsammans med SFM - Svenska Försäkringsförmedlares Förening.

aku-2019

ÅKU 2019

Contentos ÅKU 2019 bygger på effektivitet och variation. Vi har tagit fram en koncis e-utbildning i sjutton avsnitt utifrån branschorgansationen SwedSecs kunskapskrav.

fullsizeoutput_8a

InsureSec – Kunskapsuppdatering Liv 2019

Utbildningen riktar sig till dig som redan har genomfört grundtestet och behöver den årliga kunskapsuppdateringen.

fo%cc%88rsa%cc%88kringskunskap-utbildning

Försäkringskunskap

Utbildningen är webbaserad och bygger på ett interaktivt lärande som varvar animerade och filmade avsnitt med övningar och simuleringar. Under utbildningen får du en genomgång av försäkringens syfte och hur det svenska försäkringssystemet ser ut.

anpassad

Anpassad utbildning

Utöver vårt standardutbud erbjuder vi anpassade utbildningar - helt utifrån dina behov. Kanske vill du komplettera eller anpassa de utbildningar vi redan erbjuder, eller utbilda inom något helt annat?

fo%cc%88rsa%cc%88kringskunskap_1

Försäkringskunskap – blended learning

Kursen i Försäkringskunskap omfattar två delar. I första delen sker undervisningen via e-learning där grunden och förståelsen läggs för de olika delarna inom ämnet. Under den andra delen som består av en lärarledd dag sker en fördjupning och en påbyggnad av kunskaperna från de tre e-learningmodulerna ”Försäkringskunskap”, ”Riskförsäkringar” och ”Sparförsäkringar”.

investeringsra%cc%8adgivning-utbildning

Investeringsrådgivning

E-utbildningen bygger på ett interaktivt lärande som varvar filmklipp, animerade faktasekvenser med olika typer av övningar. Under utbildningen lär du dig bland annat vad som gäller vid behovsanalys, information och dokumentation, god rådgivningssed och avrådningsplikt.

livdiplom

Livdiplom

Contento Wassum Academys utbildningsprogram Diplomerad Livförsäkringsförmedlare ger kursdeltagarna en bred kompetensgrund och uppfyller de särskilda krav som ställs på livförsäkringsförmedlare enligt Finansinspektionens föreskrifter 2 kap § 7 FFFS 2007:23.

Våra lärare och ämnesexperter

unnamed

Anders Wallace har utbildat anställda inom bank- och finansbranschen i finansiell ekonomi hos ContentoWassum academy sedan 2012. Han är även verksam i Beta Research, en firma som gör portfölj- och investeringsanalys samt Opti som erbjuder oberoende digital investeringsrådgivning. Dessförinnan var Anders fem år på Wassum som finansiell analytiker med fokus på räntor. Anders är civilekonom från Lunds Universitet med inriktning finansiering och är en av cirka 100 personer i Sverige som är licensierad Chartered Financial Analyst®.

mariewessel

Marie Wessel jobbar som advokat på Lindskog Malmströms advokatbyrå med inriktning mot familjerätt och försäkringsrätt och möter därför dagligen de prakiska frågeställningarna avseende försäkringsrätt och familjerätt. Marie har erfarenhet från försäkringsbranschen då hon varit chefsjurist på Danica Fondförsäkring och försäkringsjurist hos Robur Försäkring. Hon har under ca 15 års tid haft uppdrag som lärare gentemot finansbranschen.

placeholder_profile

Kerstin Strand har ett förflutet i försäkringsbolaget Trygg-Hansa som partner i försäkringsmäkleri. Hon har även varit vice vd i en arbetsgivarorganisation samt verkat som pensionskonsult. Kerstin har sammanlagt över 30 års erfarenhet av pensioner och försäkring. Har de senaste åren haft det egna bolaget Engagera Support AB, vars affärsidé är "att stärka uppdragsgivarens kunskaper och insikter kring pensionsval och pensionsavtal och personförsäkringar". Idag arbetar hon som seniorkonsult på KPA Pension.

mattiaswebb

Mattias Appelberg är verksam som adjunkt vid Stockholms universitet. Han har en gedigen erfarenhet som utbildare och är för närvarande ansvarig för juridiska institutionens skatteutbildningar för ekonomistudenter.

placeholder_profile

Carl-William Åström har stor erfarenhet av utbildning i redovisnings- och finansierings-
relaterade frågor på universitetsnivå. Hans erfarenhet omfattar även samma ämnesområde för yrkesverksamma inom främst bank, försäkring och fastighetsbranschen samt för praktiserande jurister. Han är anställd vid KTH och undervisar även på Juridicum SU.

placeholder_profile

Björn Dannberg är vår ämnesexpert inom tjänstepensioner. Han har ett förflutet som arbetsrättsjurist. Under de senaste 25 åren har han arbetat med tjänstepensionsfrågor, dels med kollektivavtalad försäkring för privatanställda hos dåvarande SPP. Dels för nuvarande Alecta, med kommunala pensioner som anställd på KPA. Samt med övrig tjänstepension hos Skandia.

Numera driver han egen verksamhet och skriver läroböcker, exempelvis "Tjänstepensioner - en handbok för rådgivare", som vi ger ut och även använder i vår undervisning.

sara

Sara Björkman är Senior Manager och ansvarig för Compliance Services Bank på zeb Nordics. Hon är en erfaren Compliance Manager med mer än 15 års relevant erfarenhet från olika positioner i finansbranschen. Sara är utbildad jurist från Stockholms universitet. Sara har erfarenhet av att ansvara för compliancefunktionen för reglerade bolag, sköta tillståndsansökningar, att utbilda och arbeta med styrelser i finansiella bolag samt att implementera nya regelverk. Innan Sara började på zeb var hon bland annat chef på Bankrättsenheten på Finansinspektionen och innan dess chef över avdelningen för företagskrediter och juridik på ett stort internationellt kreditkortsföretag.

0

Alice Hammarroth är jurist och arbetar som Manager på zeb Nordics. Alice har flera års erfarenhet från arbete inom såväl compliance som bolagsjuridik och de tillståndskategorier som Alice arbetar mest med är värdepappersbolag och kreditmarknadsbolag. Hon är van vid att ansvara för compliancefunktionen i reglerade bolag, hålla utbildningar och arbetar bland annat med implementering av nya regelverk och styrelseutvärderingar.

dsc_0923

Paller Svärd har 15 års erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen, dels som entreprenör med egen värdepappersrörelse och dels som utbildare.

Han har läst Ekonomi på Lubin School of Business, Pace University, New York. Har gedigen erfarenhet av rådgivning gentemot privatpersoner inom Private Banking såväl som företag och institutioner.
Idag håller han bland annat Swedsec- och livdiplomutbildningar inom sina specialistområden där deltagarna har konstaterats få väldigt hög genomförandegrad, med godkända tentamen.

There are no upcoming events.