Lärarförbundet: Uppdrag ombud

fullsizeoutput_da

Vår utmaning: Lärarförbundet ville ha en webbaserad utbildning som komplement den fysiska grundutbildningen för nya ombud, där vissa utbildningsmoduler skulle vara öppna även för alla medlemmar. Utbildningen behövde vara lätt att hitta och gå att använda på ett enkelt sätt i ombudens vardag utifrån tid och plats. CWA:s projektteam hade alltså en bred målgrupp att förhålla sig till och dessutom måste innehållet gå att anpassa utifrån varierande förutsättningar.

Vår lösning: Den webbaserade utbildningen CWA tog fram består av tre avsnitt där deltagarna får ta del av flera situationer som kan vara vanliga för ett nytt ombud, vilka gestaltas med dramatiserad film. En guide i rollen som erfaret ombud vägleder och stöttar deltagarna genom utbildningen. Filmerna är varvade med animerade faktasekvenser, övningsfrågor, reflektionsuppgifter och sociala övningar som låter deltagarna dela sina svar med andra deltagare och inspireras av varandra. På så sätt får deltagarna genomgående testa, applicera och reflektera kring sina kunskaper. Utbildningen fungerar på både dator och surfplatta för att deltagarna ska kunna genomföra den när och där det passar dem, i egen takt.

Våra styrkor: Innehållet vi tog fram kunde ersätta en tidigare lärarledd dag. Samtidigt bidrar den webbaserade utbildningen med förkunskaper och underlag inför diskussionsmöten. En annan styrka i själva utbildningen är dels att exemplen är väl förankrade i ombudens verklighet, och dels de sociala övningarna där deltagarna får lära och inspireras av varandra. Att känna stöd och samhörighet ger en extra trygghet i rollen som nytt ombud.

Så här i årets slutskede har vi tagit fram statistik för våra utbildningar. Det var inga dåliga siffror vi hittade!

Läs mer...

15 november, 2018

Ny hemsida lanseras snart …

Vårt team arbetar nu med att uppdatera Contentos varumärkesprofil för att visuellt representera var vi är idag som digitalt företag. Det här är vad du har att se fram emot.

Helt kort om vad vi pysslar med just nu.

I januari 2019 fusioneras Contento Wassum Academy och Learnify AB.

Är du nyfiken, framåt och tycker om att arbeta långsiktigt och proaktivt? Då kan du vara den vi söker!

I oktober lanserar vi en uppdaterad version av vår SwedSec-utbildning!

2 oktober, 2018

MiFID 2, punkt 8

I Finansinspektionens föreskrifter om värdepappersrörelse finns det numera krav på att vissa medarbetare ska ha kunskap om institutets interna riktlinjer, rutiner och system.

2 oktober, 2018

Ett förstärkt team

Vårt Team Finans växer och består nu av elva entusiastiska medarbetare med spetskompetens inom så vitt skilda områden som försäljning, design, utveckling, manus, projekt- och produktionsledning.