IDD: Uppdaterad utbildning på gång

shutterstock_330165086

Som du säkert redan vet började den nya lagen om försäkringsdistribution att gälla den 1 oktober i år. Just nu erbjuder vi en filmad föreläsning (inklusive kunskapsfrågor) som handlar om nyheterna enligt IDD, Insurance Distribution Directive.

IDD är ett EU-direktiv som syftar till att förstärka konsumentskyddet. Du som jobbar med försäkringsdistribution ska ge dina kunder mer omfattande information om de produkter och tjänster du tänker sälja till dem. Även kraven på transparens kring kostnader och ersättningar har ökat, och målet med det är att minska intressekonflikterna vilket i sin tur stärker konsumentskyddet.

Utöver den föreläsningen kommer ContentoWassum att lansera en e-utbildning under oktober som fördjupar sig i ämnet. Den heter Försäkringsdistributörens roll och ansvar och kommer att ersätta det filmade materialet plus den tidigare e-utbildningen Försäkringsförmedlarens roll och ansvar.

Anmäl dig till föreläsningen redan nu genom att maila till info@contentowassum.se, och håll utkik efter den nya e-utbildningen på vår hemsida.

Så här i årets slutskede har vi tagit fram statistik för våra utbildningar. Det var inga dåliga siffror vi hittade!

Läs mer...

15 november, 2018

Ny hemsida lanseras snart …

Vårt team arbetar nu med att uppdatera Contentos varumärkesprofil för att visuellt representera var vi är idag som digitalt företag. Det här är vad du har att se fram emot.

Helt kort om vad vi pysslar med just nu.

I januari 2019 fusioneras Contento Wassum Academy och Learnify AB.

Är du nyfiken, framåt och tycker om att arbeta långsiktigt och proaktivt? Då kan du vara den vi söker!

I oktober lanserar vi en uppdaterad version av vår SwedSec-utbildning!

2 oktober, 2018

MiFID 2, punkt 8

I Finansinspektionens föreskrifter om värdepappersrörelse finns det numera krav på att vissa medarbetare ska ha kunskap om institutets interna riktlinjer, rutiner och system.

2 oktober, 2018

Ett förstärkt team

Vårt Team Finans växer och består nu av elva entusiastiska medarbetare med spetskompetens inom så vitt skilda områden som försäljning, design, utveckling, manus, projekt- och produktionsledning.