IDD: Uppdaterad utbildning på gång

shutterstock_330165086

Som du säkert redan vet började den nya lagen om försäkringsdistribution att gälla den 1 oktober i år. Just nu erbjuder vi en filmad föreläsning (inklusive kunskapsfrågor) som handlar om nyheterna enligt IDD, Insurance Distribution Directive.

IDD är ett EU-direktiv som syftar till att förstärka konsumentskyddet. Du som jobbar med försäkringsdistribution ska ge dina kunder mer omfattande information om de produkter och tjänster du tänker sälja till dem. Även kraven på transparens kring kostnader och ersättningar har ökat, och målet med det är att minska intressekonflikterna vilket i sin tur stärker konsumentskyddet.

Utöver den föreläsningen kommer ContentoWassum att lansera en e-utbildning under oktober som fördjupar sig i ämnet. Den heter Försäkringsdistributörens roll och ansvar och kommer att ersätta det filmade materialet plus den tidigare e-utbildningen Försäkringsförmedlarens roll och ansvar.

Anmäl dig till föreläsningen redan nu genom att maila till info@contentowassum.se, och håll utkik efter den nya e-utbildningen på vår hemsida.

21 maj, 2019

Ny medarbetare

Vi välkomnar Henrik Ax i rollen som ny projektledare hos Team Contento.

Vi är stolta över vårt utökade samarbete med SFM (Svenska Försäkringsförmedlares Förening). Tillsammans utvecklar vi nu flera omfattande utbildningspaket inom både liv- och sakförsäkring.

Nu erbjuder vi ett komplement till vår e-utbildning Bolånelicensen, som är baserad på SwedSecs kunskapkrav för bolånehandläggare.

ÅKU 2019 är effektivt disponerad och ger ett maximalt lärande på begränsad tid.

Så här i årets slutskede har vi tagit fram statistik för våra utbildningar. Det var inga dåliga siffror vi hittade!

Läs mer...

15 november, 2018

Ny hemsida lanseras snart …

Vårt team arbetar nu med att uppdatera Contentos varumärkesprofil för att visuellt representera var vi är idag som digitalt företag. Det här är vad du har att se fram emot.

Helt kort om vad vi pysslar med just nu.

I januari 2019 fusioneras Contento Wassum Academy och Learnify AB.