Mindfulness och utbildning

fullsizeoutput_150

Vad har mindfulness med företagsutbildning att göra? Sambandet mellan mindfulness och utbildning bygger på våra hjärnor och sinnestillstånd.

När har vi lättast att lära oss något nytt? Är det när vi precis har upptäckt att vi fått en p-bot eller att någon har krockat vår bil, när vi har stannat uppe med sjukt barn hela natten, eller är det när vi är utvilade och stressfria?

Vår sinnesstämning har direkt inverkan på vår arbetsprestation (Harvard Business Review). Vanliga utmaningar inom utbildningsindustrin är att stimulera motivationen och öka elevernas behållning av utbildningen. Om vi kan hitta ett sätt att förbättra deras sinnesstämning inför en utbildning kommer det i teorin att hjälpa dem komma ihåg mer av vad de lär sig. Mindfulness är en metod som kan hjälpa elever hantera tankar och sinnestillstånd mer effektivt.

Merriam-Webster-ordlistan definierar mindfulness som “the practice of maintaining a nonjudgmental state of heightened or complete awareness of one’s thoughts, emotions, or experiences on a moment-to-moment basis”. Men hur etablerar vi en icke-dömande inställning gentemot våra tankar? Vi måste öva eller utbilda oss, precis som vi alltid behöver göra.

Det finns några olika sätt att integrera mindfulness i utbildningar, särskilt i fall där eleverna sannolikt är negativa till den förändring som ligger till grund för utbildningen. Här följer tre förslag:

 1. Gå igenom olika mindfulnessövningar och försök hitta kreativa sätt att integrera dem i delar av utbildningen. Länkarna nedan ger exempel på mindfulnessövningar:
  – PocketMindfulness
  – LeftBrainBuddha
 2. Hitta och integrera ett mindfulnessprogram i jobbkulturen. Det här har till exempel Google testat:
  – Forbes : How to kill a thought in a good way
  – New York Times: Ok Google, Take a deep breath
  – Forbes: Guide to Mindfulness at work
 3. Uppmuntra företaget att lägga in guidade övningar om 3-15 minuter i början av en utbildning, i ett nyhetsbrev eller andra utskick. UCLA har provat den här metoden:
  – UCLA

Mindfulness kanske inte är lösningen på alla företagsproblem, men att introducera det på en arbetsplats kan ändå bidra till mycket gott. Det kan reducera stress, skapa en mer harmonisk arbetsmiljö, och hjälpa medarbetarna att bättre hantera olika situationer. Vem skulle inte uppskatta det?

Att vara manusförfattare är aldrig ett ensidigt arbete. Projekten vi jobbar med på Contento Wassum handlar om vitt åtskilda saker och kunderna har varierande önskemål och behov. Samtidigt bär vi vår titel i egenskap av experter vilket antyder att vi alltid vet precis hur vi ska producera ett per definition bra manus. Frågan är hur denna definition ser ut; finns den ens formulerad?

Vad har mindfulness med företagsutbildning att göra? Sambandet mellan mindfulness och utbildning bygger på våra hjärnor och sinnestillstånd.

Det flippade klassrummet (the flipped classroom) är en blandundervisning med stark tonvikt på digitala verktyg.

ÅKU 2018 är här! Varierad och interaktiv e-learning! Redan i dag kan du anmäla dig till den version av årets ÅKU som passar din yrkesroll, baserat på kraven från SwedSec!

Vår självstudieutbildning för SwedSecs licensieringstest är nu uppaterad, den är tillgänglig som webinar på engelska och höstens första kurstillfällen är redan släppta. Om du arbetar som analytiker, värdepappersmäklare, fondförvaltare eller liknande har du nu ett gyllene tillfälle att förbereda dig inför testet.

6 juni, 2018

Utbildning om GDPR

Nu har vi PUL:at färdigt! Gå un utbildning i GDPR (General Data Protection Regulation), för att hålla dig uppdaterad med den nya dataförordningen som är gemensam för hela EU.

Snart är ÅKU 2018 här! Preliminär leverans är beräknad till vecka 24.

Se vår teaser och gör en intresseanmälan redan idag.

Just nu pågår arbete med att ta fram vår utbildning Årslicens Liv 2018. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar som försäkringsförmedlare men inte är helt ny i din roll.